jef website

De combinatie van ketogeen therapie, fysiotherapie en osteopathie

In 2017 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de HAN te Nijmegen. Al snel kwam ik erachter dat een klacht niet alleen een mechanische oorzaak hoeft te hebben, maar samen kan gaan of zelfs een gevolg kan zijn van andere systemen. Denk hierbij aan hormonaal, metabool, emotioneel, chemisch, neurologisch (zenuwstelsel) of vasculair (doorbloeding).
Daarbij miste ik verdiepende kennis over het orgaan- en cranio-sacraal systeem wat mij heeft gemotiveerd om de opleiding tot osteopaat te doen. Als osteopaat kijk je naar het lichaam als geheel en wordt altijd gezocht naar de oorsprong en oplossing van de klacht. Een bredere kijk op het menselijk lichaam en zijn functioneren. De combinatie van voedingstherapie, fysiotherapie en osteopathie en mijn eigen kijk op holistische gezondheid geeft mij de tools om een complete aanpak aan jou te bieden.

Missie

Teruggaan naar de "roots" van het probleem waardoor de focus van therapie niet meer ligt op de gevolgen, maar de oorzaak. Je kunt de wortel nog zo diep wegstoppen, uiteindelijk komt die weer naar boven.

Visie

Door verschillende therapie gebaseerd op wetenschap, opgedane kennis en ervaring met elkaar te combineren gaan wij samen opzoek naar een passende oplossing in het weghalen van de "wortel" van het probleem.

Mijn benadering op darmproblematieken

Het is al jaren bekend dat onze darmen enorm belangrijk zijn voor ons dagelijks functioneren. Eigenlijk de gehele "gut" (spijsverteringskanaal van mond tot kont). Een verminderde/slechte kwaliteit van onze darmomgeving, ook wel het microbioom, is in verband gebracht met veel voorkomende huidige (chronische) ziekten, andere fysieke en mentale problemen. Mede door mijn eigen ervaring met het jaren hebben van dagelijkse darmklachten en de bewezen relaties met vele huidige klachten  ben ik mij gaan specialiseren in darmproblematieken of problemen in relatie tot de darmen.
Denk hierbij aan chronische ontstekingsziekten als Crohn's en collitis ulcerosa, maar ook problemen als winderigheid, opgeblazen gevoel, huidproblemen, rugklachten, spastische darm of mentale problematieken.Door mijn veelzijdige achtergrond en kennis kies ik voor een totale aanpak in het benaderen van deze problemen. Voor meer informatie lees mijn blog over het microbioom.

zwart wit pres jef
Voordelen van koude therapie

Ketogeen therapie

In 2022 heb ik de opleiding tot ketogeen therapeut afgerond. Het sluit goed aan op mijn vooropleiding als fysiotherapeut en huidige opleiding tot osteopaat.

Het ketogeen voedingspatroon is al eeuwenoud, maar is in de 20e eeuw nieuw leven ingeblazen. In het begin werd het vooral toegepast bij kinderen met epilepsie wat erg succesvol was, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt om gewicht te verliezen, energie terug te krijgen, om meer resultaat te bereiken bij sporters en bij bepaalde ziektebeelden. Hierin is wetenschappelijk bewijs met de jaren toegenomen.

Andere prikkels die mijn therapie versterken

Koude therapie

"If we always choose comfort, we never learn the deepest capabilities of our mind or body" 
Wim "The Iceman" hof

Warmte therapie

"Unless your willing to experience new things, you'll never realize your full potential"
Wim Hof, becoming the iceman

Voordelen koudeprikkels

Ontstekingsremmend

Sneller herstel

Verhoogt algehele energie

Stimulans vetverbranding

Acute prikkel

Raak bevriend met koude

Voordelen warmteprikkels

Ontstekingsremmend

Verbeterd insulinegevoeligheid

Betere doorbloeding

Verlaagt hartslag

Meer zuurstof in spieren

Stress reductie

Raak bevriend met warmte